Footprint

Toekomstige houtbewerkers over duurzaam houtgebruik

Maaseik: TI Sint-Jansberg (2)

Laptop – Bartafel

 

We zijn gestart met het idee om een project te ontwerpen dat hedendaags in gebruik en functioneel moest zijn. Na wat overleg bleek het ontwerp vast te liggen. Er kwam zoveel enthousiasme uit onze groep dat ieder zijn eigen laptop – barmeubel wou maken volgens eigen smaak.

Dit hield echter in dat er zuinig met materialen moest omgegaan worden. Zo werd er afgesproken om de houtafmetingen te beperken en te kiezen voor een duurzame houtsoort.

Omdat de concept verschillende functies heeft kan men andere bijkomende meubels weg laten uit de leefruimte waardoor er hout gespaard wordt, wat ons milieu ten goede komt.

 

Klik hier voor het PDF bestand voor een voorbeeld van het meubel.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Responses to “Maaseik: TI Sint-Jansberg (2)”

 1. BuSO Sint-Jansberg Maaseik zegt:

  De collega´s van een straat verder zijn ook op het Blog geraakt :) .
  Origineel idee en een zeer functioneel.
  Veel succes!

 2. TI Sint-Jansberg Maaseik zegt:

  Bij het doornemen van de vragen in de voetafdruk ”footprint” zijn we automatisch meer gaan stilstaan bij het gebruik van onze (duurzame) grondstof. Je gaat meer beseffen dat wij allen een steentje kunnen bijdragen tot het beperken van de houtkap.

 3. TI Sint-Jansberg Maaseik zegt:

  We hebben de vragen over de “footprint” verdeeld zodat ieder van ons nauw betrokken is. De antwoorden zijn niet altijd voor de handliggend. We moeten soms andere bronnen raadplegen.

Leave a Reply